Резултати от националния кръг на състезанието по английски език KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2019

 

KGL се провежда по цял свят от International Testing Authority (ITA) и от Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA). Тестът се осъществява по места от партньорите на KGL в съответната страна.

И четиримата участници от нашето училище заслужават поздравления и адмирации! Техните резултати са: 

ID

Level

Score

Writing

Total

Place

School

 

 

 

 

 

 

1425

A1

85.00

 

85.00

 

SU NESHO BONCHEV

1435

A2

    95.00

 

    95.00

 

SU NESHO BONCHEV

1440

A2

97.50

 

97.50

commended

SU NESHO BONCHEV

1447

B1

97.50

 

97.50

commended

SU NESHO BONCHEV

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОКАНА

     Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

     На 24.04.2019 г. от 17:30 ч. ще проведем обща родителска среща, на която ще получите информация за обучението на децата и заниманията им в училище.

     Ще Ви запознаем и с начина на кандидатстване, класиране и записване.

     Очакваме Ви!

Резултати от ХХI-то национално ученическо състезание по химия и опазване на околната среда, на което домакин бе СУ „Нешо Бончев” – Панагюрище

От 12 до 14 април СУ "Нешо Бончев" беше домакин на XXI-то национално състезние по ХООС, в което взеха участие 135 ученици от цялата страна.

Резултатите от състезанието обяви на 14 април на официална церемония председателят на националната комисия по оценяване проф. д-р Адриана Любомирова Тафрова.

Повече информация относно състезанието и награждаването на отличниците, може да прочетете  от страницата на сайта OshtePan ТУК.

Подробна таблица с резултатите от индивидуалното класиране

 

Десетокласничка от СУ „Нешо Бончев” се включи в екоинициативи на Български младежки воден парламент във Франция

В дните на пролетната ваканция, от 31 март до 5 април, се проведе шестото Международно екоучилище във Франция като поредна инициатива на Български младежки воден парламент. В екомероприятието взе участие Петя Недева, ученичка от Ха клас в СУ „Нешо Бончев“. Като официален фотограф в екипа на организацията Петя е присъствала на всички активности, свързани с природата и околностите на град Валансиен, които предоставят страхотни възможности за директна екологична работа на терен. Младежите от различни страни са имали възможност да опознаят интересни природни обекти, участвали са в забавни интерактивни занятия сред природата – колоездене, отстраняване на растения вредители близо до красиво езеро, улавяне на морски насекоми, среднощна разходка и търсене на нощни птици. Радвам се, че се включих в това екоучилище – сподели десетокласничката. – По време на пребиваването си във Франция през цялото време имах усещането, че едва сега започвам да опознавам природата около себе си. Убедена съм, че ние – хората, сме отговорни за Земята и искам да работя за съхраняването й за бъдещите поколения. Петя е част от екоактивистите на СУ „Нешо Бончев” и винаги се включва активно в подобни инициативи. Сега, вдъхновена от френското екоучилище, тя ще сподели опит със своите съмишленици., които планират нови дейности през пролетта.

 

Екип „Реклама”, СУ „Н. Бончев”

KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2019

Резултатите от вътрешноучилищния кръг на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics може да видите ТУК

Поздравления за постигналите високи резултати!

Националният кръг на състезанието ще се проведе на 13 април 2019 г. при домакинството на 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ гр. София. Желаем успех на участниците!

Предстои Големият финал на Седмицата на предизвикателствата в СУ „Нешо Бончев”

25-ти март, Благовещение, Денят на големия финал на Седмицата на предизвикателствата в СУ „Нешо Бончев”  ще изправи на сцената на читалище „Виделина” трите класа победители 6б, 8а и 10б клас. От 18-ти до 21-ви март, цяла седмица, учениците от всички класове на училището приеха предизвикателствата на Ученическия съвет, вдъхновени от Празника на училището. В понеделник бончевци от различни поколения се хванаха на хоро в двора на училището. Във вторник, в Деня на приятелството, класовете дефилираха по Моста на приятелството, облечени с интересни еднакви облекла или аксесоари. В сряда отбори се състезаваха в историческо състезание, показвайки знания за живота и делото на Нешо Бончев. А в четвъртък първите 9 отбора, събрали най-много точки от предишните предизвикателства, пяха химна на училището. Безспорни фаворити във всички инициативи досега са учениците от 10б клас, които заеха първото място в три от четирите състезателни дни. Десетокласници ще се състезават с учениците от 8а и 6б клас на Благовещение, преминавайки през три кръга – атрактивно представяне пред публиката в читащето, състезание „Ученически войни” и гласуване „Вот на публиката”. Големият финал на Седмицата на предизвикателствата ще бъде много оспорван, защото и наградата си заслужава – екскурзия до гр. Пловдив, подарена от ръководството на СУ „Нешо Бончев” на класа победител.

Екип „Реклама”, СУ „Н. Бончев”; снимки Нора Барова

Учители по природни науки от СУ „Нешо Бончев” участваха в Национална педагогическа конференция

На 22-ри и 23-ти март в 51-во СУ “Елисавета Багряна”, гр. София,  се проведе първата по рода си Национална училищна конференция “Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки”. В нея взеха участие четирима представители на СУ “Нешо Бончев”, преподаващи по природни науки - директорът на училището - Веска Барова, и учителите Мариела Варадинова, Иванка Талева-Мазнекова и Нина Батева-Куртакова. Пред многобройната аудитория те изнесоха доклад на тема “Използване на някои Web - инструменти при изучаване на природните науки за мотивиране на учениците и определяне на образователните им потребности”. Учителите от СУ “Нешо Бончев” представиха свои практики, реализирани в училищна среда с помощта на облачните технологии, възможностите на платформата Moodle и други web-базирани ресурси. Панагюрските учители имаха възможност да споделят опит със свои колеги от цялата страна. Получиха поздравления за ценните идеи, нестихващия ентусиазъм и вярата, че не трябва да спират непрестанно да се развиват и да експериментират.

Екип „Реклама”, СУ „Н. Бончев”

С интересни инициативи бончевци отбелязаха Деня на водата

В навечерието на 22-ри март учениците от екоклуб “Щъркелови криле” в СУ „Нешо Бончев” представиха семейните си проекти за пестене на вода. След проучване на месечната и годишната консумация на вода на всяко домакинство, учениците откриха кои домашни дейности консумират най-много вода и заедно с родителите си предложиха начини за икономисването й. Под формата на презентации, постери и брошури семейните проекти бяха презентирани пред останалите седмокласници.

През голямото междучасие на 21-ви март във фоайето на Природния център в СУ ”Нешо Бончев” течеше мултимедийна презентация “Вода за всички”, осигурена от РИОСВ, Пазарджик. Подготовката на екоинициативите беше дело на ученици от 11а клас.

Най-атрактивна и забавна се оказа интерактивната игра “Всяка капка вода е важна!”, в която се включиха отбори на 7а, 7б и 7в клас под ръководството на членове на СИП “Екотуризъм” от 10 клас. Отборите имаха за задача да открият общо 69 хартиени капчици с надпис върху тях, скрити на места, свързани с водата, в Природния ни център. След това трябваше да подредят отделните капчици така, че да се получи куплет от авторски стих на Татяна Куртева от 10а клас, написан специално за празника.

ВСЯКА КАПКА Е ВАЖНА!

Ние, хората, имаме мисия една:
да опазим водата на планетата Земя!
Освен за нас, занапред и за поколенията,
тя е важна за животните и за растенията.

За нас по-ценна е от златото дори.
Както другите я пазят, пази я и ти!
Капка по капка пести и семейството си така научи!
Нека я използваме разумно и не я пилеем.
Повярвай ми, ние го умеем!

В Деня на водата - 22 март, с прекрачване на прага на училището всеки ученик, родител и учител получи по една синя хартиена капчица с апел да цени и пази водата на планетата.

Организаторите на различните екоинициативи – учители Мариела Варадинова и Иванка Талева-Мазнекова благодарят на всичките си ученици, които се включиха в дейностите, и се надяват отправените екопослания да са достигнали до сърцата на всички бончевци!

Pages