Списък на избраните учебници за VIII и ІХ клас

Списък на избраните учебници за 8 клас

Учебен предмет

Автори

Издателство

1.

Български език

Маргарита Георгиева, Владимир Жобов, Димка Димитрова, Виолета Инева

„АНУБИС“ СОФИЯ

2.

Литература

К. Протохристова, С. Черпокова, М. Шнитер, Е. Петкова

„АНУБИС“ СОФИЯ

3.

Английски език

Herbert Puchta, Jeff  Stranks...

THINK

Издателство KLETT

 

4.

Математика

Здравка Паскалева, Мая Алашка, Прамен Паскалев, Райна Алашка

„АРХИМЕД“

5.

Информатика

Галина Момчева, Тодорка Глушкова, Росица Маринова

Изд къща „АНУБИС“

Издателство  „БУЛВЕСТ 2000“

6.

Информационни технологии

Галина Момчева-Гърдева, Елена Ковачева, Ангел Ангелов - Ачо, Красимир Харизанов, Величка Дафчева, Таня Сребрева

„БУЛВЕСТ 2000“

7.

Философия

Л. Андреева, Р. Найденова, И. Колев, Р. Пожарлиев, Х. Стоев

„АНУБИС“ СОФИЯ

8.

Музика

Лозанка Пейчева,Стефанка Георгиева, Венцислав Димов, Милен Димитров

„ПРОСВЕТА- СОФИЯ 1945“

9.

Изобразително изкуство

Мариета Савчева, Елена Панайотова, Благомир Папазов, Анна Цоловска

„ПЕДАГОГ 6“

 

Списък  на избраните учебници за 9  клас

Учебен предмет

Автори

Издателство

1.

Български език

М. Георгиев, В. Жобов, Д. Димитрова, Р. Петкова

„АНУБИС“ СОФИЯ

2.

Литература

К. Протохристова, С. Черпокова  А. Странджева, Е. Петкова

„АНУБИС“ СОФИЯ

3.

Математика

Т. Витанов, П. Недевски, М. Кьосева

„АНУБИС“

4.

Информационни технологии

А. Ангелов, Е. Ковачева, К. Харизанов, В. Давчева, Т. Сребрева

„БУЛВЕСТ 2000“

5.

История и цивилизация

Х. Матанов, Б. Стоянов, Е. Карабоева, К. Табакова, Х. Мирчева, И. Митев, И. Илиев, Г. Рангелова

„АНУБИС“

6.

Философия

Е. Варджийска, Донка Панева, Ясен Захариев

„ПРОСВЕТА- СОФИЯ 1945“

7.

География и икономика

Стела Дерменджиева и колектив

„ПРОСВЕТА- СОФИЯ 1945“

8.

Физика и астрономия

М. Максимов, И. Димитрова

„БУЛВЕСТ 2000“

9.

Химия и опазване на околната среда

М. Павлова, М. Кирова, Е. Бояджиева, В. Иванова, Н. Въранова

„ПЕДАГОГ 6“

10.

Биология и здравно образование

М. Маркова, Донка Николова, Ренета Петкова

„ПРОСВЕТА- СОФИЯ 1945“

11.

Изобразително изкуство

М. Савчева, Елена Панайотова, Б. Папазов

„ПЕДАГОГ 6“

12.

Музика

Лозанка Пейчева, Стефанка Георгиева, Венцислав Димов, Милен Димитров

„ПРОСВЕТА- СОФИЯ 1945“

13.

Английски език

Legacy ( профилирана подготовка)

Express Publishing

14.

Руски език

„КЛАССНО“ ( втори чужд език)

КЛЕТ България  ООД

15.

Немски език

MAGNET SMART

КЛЕТ България  ООД

 

До всички ученици, които са се явили на изпит/и в юнска поправителна сесия и са получили оценка "слаб"

Скъпи ученици и родители, на 06.07.2018 г. от 8:00 до 9:00 часа и от 10:30 до 15:30 часа може да получите консултация от класните си ръководители и да се запознаете с плана и графика за подкрепа през юли и август.

Бончевци на ДЗИ по биология и ЗО с по-високи резултати от средните за областта

Зрелостниците от СУ „Нешо Бончев“ показаха по-високи резултати на ДЗИ по биология и здравно образование в сравнение със средните за област Пазарджик. Според данни на РУО, гр. Пазарджик - http://www.riopz.com/ , средният успех на учениците от областта по предмета е добър 3,78 (с 0,18 по-нисък от предходната учебна година), а на нашите зрелостници е много добър 4,97. С най-добри резултати са Тодор Пъков /ХІІа кл./ и Десислава Ботева /ХІІб кл./ – отличен 5,95. Освен тях още четирима бончевци имат оценка отличен, тринадесет – много добър и четирима – добър. Част от зрелостниците ще използват резултатите от матурата за кандидатстване във ВУЗ.

 

СУ „Нешо Бончев“

Достойно представяне в Първото Национално състезание по природни науки

Седмокласникът Георги Куртаков взе участие в Първото Национално състезание по природни науки /физика, химия и биология/ и география, което се проведе на 9-ти и 10-ти юни в НПМГ „Акад. Любомир Чакалов” – гр. София. В модул 3 „Талантлив химик” нашият ученик се справи с 15 задачи с избираем отговор и 7 задачи със свободен отговор за 120 минути. Проверката и оценяването на писмените анонимни работи на учениците се извърши от Национална комисия. Работата на седмокласника получи 72 т., което го нарежда на 48 място от 261 участници.

Националното състезание по природни науки „Акад. Любовир Чакалов” се провежда за първи път в края на настоящата учебна година, инициирано от МОН. Състезанието цели да предостави възможност за индивидуална изява на ученици със задълбочени знания и засилен интерес към природните науки и географията и да развие ученическите интереси в тези области. Възможността на участие в подобно състезание мотивира учителите за работа с талантливи ученици, както и учениците – за постигане на компетентности, заложени в учебните програми.

Екип „Журналисти в действие”,

Проект „Твоят час”, СУ „Н. Бончев”

Обява - прием първи клас

СУ "Нешо Бончев" обявява 3 свободни места за І клас.

Желаещите родители на ученици, подлежащи за обучение могат да подават документи от 11 до 13 юни. Класиране и записване - от 14 юни до запълване на местата.

Бончевци на среща с журналиста от БНТ Цвета Младенова

Ученици от Средно училище „Нешо Бончев” имаха възможност да се срещнат с един от журналистите на БНТ Цвета Младенова. На 7-ми юни, след редовните учебни часове, представители на екипа „Журналисти в действие”, на Ученическия съвет и деветокласници изгледаха кратко видео за фалшивите новини и ролята им за моделиране на общественото мнение. Зададоха своите въпроси към репортера от Националната телевизия. Как е избрала тази професия? Дали получава подкрепата на близките си като журналист?Кой е най-интересният й материал? Свободна ли е българската журналистика?Защо лошите новини са много повече от добрите? Кои са плюсовете и минусите на професията журналист?- това са малка част от питанията на учениците към младата журналистка, която много бързо им стана приятел. Г-жа Младенова беше впечатлена от кратката презентация, с която учениците репортери представиха журналистическата дейност в СУ „Н. Бончев” – припомниха историята на трите ученически вестника и наградите, които са спечелили през годините от национални конкурси; проектите, които са реализирали, както и дейността на групата по интереси „Журналисти в действие”, работеща през тази учебна година по проект „Твоят час”.

Срещата с известен журналист от национална медия бончевци осъществиха благодарение на инициативата „Журналисти в училище” на фонд „Валя Крушкина“ при фондация „Работилница за граждански инициативи“. Фондът дава възможност на ученици от цялата страна да поканят журналист, носител на наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Инициативата има за цел да повиши медийната грамотност на учениците, да стимулира сформирането на гражданска позиция у тях и да представи журналистиката като защитаваща правата и интересите на хората.Партньори на инициативата са: OFFNews.bg, mediapool.bg, БНТ, BTV, Nova TV, Bulgaria on air и BIT. 

Екип „Журналисти в действие”,

Проект „Твоят час”, СУ „Н. Бончев”

Поощрителна награда за шестокласник от СУ „Нешо Бовчев” от Национално състезание по английски език

Радослав Бонев /VІб клас/ от СУ „Нешо Бончев” се представи достойно на Националния кръг на състезанието по английски език KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2018, организирано от сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“. Състезателната работа на шестокласника е оценена със 100 т. в ниво А2. Като награда за своите езикови знания и умения ученикът получава ваучер за безплатно участие в предстоящето състезание през новата учебна година. Сред над 400 участници в Националното състезание по английски език нашите ученици, допуснати до този кръг, могат да се гордеят с постиженията си. В ниво А2 осмокласникът Пламен Конов е получил 97 точки, а в ниво Б1 Ангелина Дачкинова има 72 точки.

 

Националният кръг на състезанието за ученици от училищата, членове на сдружението „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“, се проведе във Велико Търново на 14-ти април. За разлика от миналогодишните състезания класираните с най-много точки тази година проверяват своите знания по английски език в международна надпревара.

 

Екип „Журналисти в действие“,

проект „Твоят час“, СУ „Н. Бончев“

Уважаеми родители на седмокласници,

На 5.06.2018г. Вашите деца имат възможност да посетят "Асарел - Медет" АД. Във връзка със защитата на личните данни сме Ви предоставили декларация от училището, с която искаме Вашето съгласие да изпратим имената на учениците на Дружеството. Публикуваме и декларацията на "Асарел - Медет" АД, която като родители трябва да попълните и децата Ви да я представят на Дружеството. Тези от Вас, които не са дали съгласието си, могат да бъдат спокойни, че учениците ще бъдат под наблюдение на учител. 

Веска Барова - диресктор на СУ "Нешо Бончев"

24 май

Учители, ученици и родители от Средно училище "Нешо Бончев" заедно, тържествено, отпразнуваха 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Снимки: Людмила Табанджова

Pages

Новините от СУ "Нешо Бончев"

Уважаеми родители на бъдещи първокласници!

Поради възникнал служебен ангажимент на 19.04.2016г., който не бих могла да отменя, срещата с вас, определена за този ден, няма да се проведе. Тя ще се състои на 20.04.2016г. по същото време.

Коментирано: 0