ВАЖНО!!!

На основание чл. 188, ал. 2 от Закона за обществените поръчки срокът за получаване на оферти за обществена поръчка по чл. 20, ал. 3, т. 2 от ЗОП с предмет: Предмет на поръчката: Доставка на училищно обзавеждане и оборудване по проект Природен център СУ Нешо Бончев по три обособени позиции – ОП 1: „Доставка на компютърна и друга техника”, ОП № 2: „Доставка на училищно офис обзавеждане”, ОП № 3: „Доставка на лабораторни и други учебни пособия и материали“ се удължава с три дни.

Отварянето на офертите на участниците в обществената поръчка за всички обособени позиции ще се извърши на 20.06.2017г. от 10:00 часа в сградата на училището, кабинета на директора." 

 

 

Отварянето на подадените оферти по поръчката: Доставка на училищнообзавеждане и оборудване по проект Природен център СУ Нешо Бончев по три обособени позиции – ОП № 1: „Доставка на компютърна и друга техника”, ОП № 2: „Доставка на училищно офис обзавеждане”, ОП № 3: „Доставка налабораторни и други учебни пособия и материали“ ще стане в дирекцията на СУ "Нешо Бончев", в 10:00ч. на 16.06.2017г.

ЗАЩИТЕНО РАСТЕНИЕ

На 5.06. 2017 г. в жк  Оптикоелектрон беше поставена табела ЗАЩИТЕНО РАСТЕНИЕ на дърво от вида плачеща черница. „Виновници“ за това са Петър Терзийски и Рени Чамова от 11б клас на СУ „Нешо Бончев“. На регионалния конкурс „Аз съм дърво с история – защити ме!“ през 2016 г. те  получиха награди в две категории – „Мое лично преживяване“ и „Зелен патрул“. Конкурсът бе организиран  по случай Световния ден на Земята – 22 април от  РИО и РИОСВ - Пазарджик. Рени и Петър разказаха за своята любима, пазеща много детски спомени и тайни плачеща черница – описаха биологичните ù характеристики, снимаха я, споделиха историите си, свързани с нея, набелязаха необходимите мерки, които трябва да се вземат за поддържането и опазването ù. В резултат на това, плачещата черница беше обявена за  „защитено растение“ от МОСВ. След финализиране на процедурата и публикуване в „Държавен вестник” на заповед на Министъра на ОСВ, съгласно Закона за биологичното разнообразие, дървото беше вписано в регистъра на инспекцията. РИОСВ – Пазарджик  осигури табела за обозначаването му.

На поставянето на табелата присъстваха освен Рени, Петър и техни съученици, PR-а на РИОСВ, Пазарджик – г-жа Цветана Чочева, старши експерта по природни науки и екология в РУО, Пазарджик – г-жа Весела Тодорова, Веска Барова - директор на СУ „Нешо Бончев“ и Мариела Варадинова – учител по биология.

В училището повече от 10 години Световният ден за околната среда се отбелязва с различни инициативи. Тази година, освен със спектакъла „Спирала на живота“, бончевци заложиха на инициативите на учениците. Няма по-голяма радост за учителите, когато техните ученици са създали навици и изградили нагласи за природосъобразен начин на живот, имат отношение към природата не като даденост, а като нещо взето назаем от бъдещите поколения, на които сме длъжни да оставим Земята чиста и толкова прекрасна, колкото са ни я завещали нашите деди.

Описание на дървото

 

Начало на "месец на матурите"

Днес, с НВО по български език на четвърти клас, сложихме началото на „месеца на матурите“. Следват „матурите“ на седмокласници. Заедно с тях ще преминат и истинските матури – ДЗИ на зрелостниците ни. Пожелавам на всички успех! Светът обича успелите, но и успелите обичат света и живота. Нека за всички е ясно, че ние, учителите от СУ „Нешо Бончев“, смятаме за успешен изпит онзи, в който си се представил по-добре от миналия път или отколкото са очаквали твоите учители. Успех и здраве на нашите ученици, които ще се явят на изпитите! Много добро настроение и мъдрост на техните родители!

Общински пролетен крос

На 27.04.2017 г. в градски парк на гр. Панагюрище се проведе Общински пролетен крос в чест на 141 годишнина от Априлското въстание.

Представителите на училището завоюваха призовите места в следните възрастови групи:
V-VI клас - Вероника Арбалиева - I-во място
VII-VIII клас - Деяна Шопова - I-ро място
- Ралица Караколева - III-то място при момичетата. 
При момчетата :
VII-VIII клас - Иван Иванов - I-во място
- Георги Огорялков - II-ро място
IX-XII клас - Даниел Немски - II-ро място.

Интердисциплинарен урок „Русия – страна на контрастите“

На 25 април се проведе интердисциплинарен урок „Русия – страна на контрастите“, чрез който учениците от 10а клас умело интегрираха в едно знания и умения от различни области на образованието – география, руски език и информационни технологии.

Учителите Симонка Брадестилова, Василка Навущанова и Снежина Машева бяха в ролята на координатори, инструктори, помощници и задачата им беше подобряване мотивацията за учене и затвърждаване на придобитите знания.

Чрез презентация ученичката Мариела Джунова показа своето виждане по темата. Съпътстваща задача за присъстващите от 10а и 10б класове беше да подготвят подходящи въпроси от областта на географията, стопанството, традициите и културата на Русия. Чрез отговорите на въпроситеи възникналата дискусиясе даде възможност за формиране на умения за водене на диалог, изграждане на позиция за толерантност към други страни и народи, постигане на контрол и самоконтрол. По време на интердисциплинарния урок учениците бяха едновременно приемник на информация  и активен участник.

Ученически игри

Отлично представяне на лекоатлетите ни! На 23.04.2017 г. в гр. Пловдив се проведе зонален кръг от Ученическите игри за 2016/2017 г. по лека атлетика.

В крайното класиране сред сериозна конкуренция юношите заеха призовото първо място, а девойките с малка разлика, останаха втори. Да поздравим: Демира Христоскова, Ивелина Стойковска, Дженифър Михайлова, Илияна Кокотанекова, Ралица Караколева, Деяна Шопова и Вероника Арбалиева! А на: Даниел Немски, Иван Иванов, Георги Огорялков, Александър Ильов, Павел Дачкинов, Стойно Цуцеков и Асен Янев да пожелаем успешно представяне на финалите в гр. Сливен през м. май!

Пробни изпити за VII клас

 П О К А Н А

Уважаеми седмокласници!

Съобщаваме Ви, че на 21 април 2017 г. /петък/ от 13.30 часа в СУ „Нешо Бончев” /II етаж/ ще се проведе ПРОБЕН ИЗПИТ по математика  по формата на НВО.

На 18, 19 и 20 април от 13.30 часа в каб.10 на училището можете да посетите консултациите по математика.

На 28 април 2017 г. /петък/ от 13.30 часа в СУ „Нешо Бончев” /II етаж/ ще се проведе ПРОБЕН ИЗПИТ по български език и литература  по формата на НВО.

На 25, 26 и 27 април от 13.30 часа в каб.19 на училището можете да посетите консултациите по български език и литература.

Втори сме в състезание за сглобяване и борба с роботи

Отборът ни по роботика и програмиране The Unicorns спечели второ място в категорията за студенти на провелото се на 06.04.2017 състезание по сглобяване и борба с роботи за ученици от 8-ми клас до 12-ти клас, както и за студенти, в рамките на "Аз, инженерът". Тази година в състезателния състав на еднорозите са седмокласниците Борис Бараков, Илчо Машев, Николай Калайджиев и Стилян Шопов, десетокласниците Деница Ганина и Димитър Филин, и Таня Машева - бивша възпитаничка на гимназията. В състезанието, което се организира от Робо Лига България за четвърта поредна година, участват отбори от университети, средни училища и професионални гимназии от цяла България.

Състезанието се проведе в два кръга. В първия, състезателите с помощта на поялник и тинол трябваше да сглобят своя робот и да го програмират. Във втория етап всеки от отборите имаш право на три опита. От тях се избира най-доброто време. Робота на The Unicorns по време се представи втори.

Тази година за отбора бяха закупени поялници и микроконтролерни платки по проект BG05M2OP001-2.004-0004 "Твоят час". Благодарение на това и огромното желание за работа и развитие, еднорозите успяха да се справят с поставените задачи.

Pages

Новините от СУ "Нешо Бончев"

На основание чл. 188, ал.

Коментирано: 0

Коментирано: 0

Коментирано: 0

Днес, с НВО по български език на четвърти клас, сложихме началото на „месеца на матурите“. Следват „матурите“ на седмокласници. Заедно с тях ще преминат и истинските матури – ДЗИ на зрелостниците ни.

Коментирано: 0

На 27.04.2017 г. в градски парк на гр. Панагюрище се проведе Общински пролетен крос в чест на 141 годишнина от Априлското въстание.

Коментирано: 0

На 25 април се проведе интердисциплинарен урок „Русия – страна на контрастите“, чрез който учениците от 10а клас умело интегрираха в едно знания и умения от различни области на образованието – география, руски език и информационни технологии.

Коментирано: 0

Отлично представяне на лекоатлетите ни! На 23.04.2017 г. в гр. Пловдив се проведе зонален кръг от Ученическите игри за 2016/2017 г. по лека атлетика.

Коментирано: 0

 П О К А Н А

Уважаеми седмокласници!

Коментирано: 0

Отборът ни по роботика и програмиране The Unicorns спечели второ място в категорията за студенти на провелото се на 06.04.2017 състезание по сглобяване и борба с роботи за ученици от 8-ми клас до 12-ти клас, както и

Коментирано: 0