Начало на "месец на матурите"

Днес, с НВО по български език на четвърти клас, сложихме началото на „месеца на матурите“. Следват „матурите“ на седмокласници. Заедно с тях ще преминат и истинските матури – ДЗИ на зрелостниците ни. Пожелавам на всички успех! Светът обича успелите, но и успелите обичат света и живота. Нека за всички е ясно, че ние, учителите от СУ „Нешо Бончев“, смятаме за успешен изпит онзи, в който си се представил по-добре от миналия път или отколкото са очаквали твоите учители. Успех и здраве на нашите ученици, които ще се явят на изпитите! Много добро настроение и мъдрост на техните родители!

Общински пролетен крос

На 27.04.2017 г. в градски парк на гр. Панагюрище се проведе Общински пролетен крос в чест на 141 годишнина от Априлското въстание.

Представителите на училището завоюваха призовите места в следните възрастови групи:
V-VI клас - Вероника Арбалиева - I-во място
VII-VIII клас - Деяна Шопова - I-ро място
- Ралица Караколева - III-то място при момичетата. 
При момчетата :
VII-VIII клас - Иван Иванов - I-во място
- Георги Огорялков - II-ро място
IX-XII клас - Даниел Немски - II-ро място.

Интердисциплинарен урок „Русия – страна на контрастите“

На 25 април се проведе интердисциплинарен урок „Русия – страна на контрастите“, чрез който учениците от 10а клас умело интегрираха в едно знания и умения от различни области на образованието – география, руски език и информационни технологии.

Учителите Симонка Брадестилова, Василка Навущанова и Снежина Машева бяха в ролята на координатори, инструктори, помощници и задачата им беше подобряване мотивацията за учене и затвърждаване на придобитите знания.

Чрез презентация ученичката Мариела Джунова показа своето виждане по темата. Съпътстваща задача за присъстващите от 10а и 10б класове беше да подготвят подходящи въпроси от областта на географията, стопанството, традициите и културата на Русия. Чрез отговорите на въпроситеи възникналата дискусиясе даде възможност за формиране на умения за водене на диалог, изграждане на позиция за толерантност към други страни и народи, постигане на контрол и самоконтрол. По време на интердисциплинарния урок учениците бяха едновременно приемник на информация  и активен участник.

Ученически игри

Отлично представяне на лекоатлетите ни! На 23.04.2017 г. в гр. Пловдив се проведе зонален кръг от Ученическите игри за 2016/2017 г. по лека атлетика.

В крайното класиране сред сериозна конкуренция юношите заеха призовото първо място, а девойките с малка разлика, останаха втори. Да поздравим: Демира Христоскова, Ивелина Стойковска, Дженифър Михайлова, Илияна Кокотанекова, Ралица Караколева, Деяна Шопова и Вероника Арбалиева! А на: Даниел Немски, Иван Иванов, Георги Огорялков, Александър Ильов, Павел Дачкинов, Стойно Цуцеков и Асен Янев да пожелаем успешно представяне на финалите в гр. Сливен през м. май!

Пробни изпити за VII клас

 П О К А Н А

Уважаеми седмокласници!

Съобщаваме Ви, че на 21 април 2017 г. /петък/ от 13.30 часа в СУ „Нешо Бончев” /II етаж/ ще се проведе ПРОБЕН ИЗПИТ по математика  по формата на НВО.

На 18, 19 и 20 април от 13.30 часа в каб.10 на училището можете да посетите консултациите по математика.

На 28 април 2017 г. /петък/ от 13.30 часа в СУ „Нешо Бончев” /II етаж/ ще се проведе ПРОБЕН ИЗПИТ по български език и литература  по формата на НВО.

На 25, 26 и 27 април от 13.30 часа в каб.19 на училището можете да посетите консултациите по български език и литература.

Втори сме в състезание за сглобяване и борба с роботи

Отборът ни по роботика и програмиране The Unicorns спечели второ място в категорията за студенти на провелото се на 06.04.2017 състезание по сглобяване и борба с роботи за ученици от 8-ми клас до 12-ти клас, както и за студенти, в рамките на "Аз, инженерът". Тази година в състезателния състав на еднорозите са седмокласниците Борис Бараков, Илчо Машев, Николай Калайджиев и Стилян Шопов, десетокласниците Деница Ганина и Димитър Филин, и Таня Машева - бивша възпитаничка на гимназията. В състезанието, което се организира от Робо Лига България за четвърта поредна година, участват отбори от университети, средни училища и професионални гимназии от цяла България.

Състезанието се проведе в два кръга. В първия, състезателите с помощта на поялник и тинол трябваше да сглобят своя робот и да го програмират. Във втория етап всеки от отборите имаш право на три опита. От тях се избира най-доброто време. Робота на The Unicorns по време се представи втори.

Тази година за отбора бяха закупени поялници и микроконтролерни платки по проект BG05M2OP001-2.004-0004 "Твоят час". Благодарение на това и огромното желание за работа и развитие, еднорозите успяха да се справят с поставените задачи.

Бончеви празници-победители в спортните състезания:

ФУТБОЛ - Vа кл., VIв кл.,VIIа кл., IXа кл., Xв кл., XIб клас

НАРОДНА ТОПКА - Vб кл., VIв кл., VIIв клас
ЩАФЕТА "НЕШО БОНЧЕВ" - IIIа кл., IVа кл., Vб кл., VIа кл., VIIб кл., VIIIа кл., IXа кл., Xв кл., XIа клас. Кулминацията бяха учителите, водени от д-ра Веска Барова, които завършиха почти наравно със сборен отбор от X-ти клас. На всички участници в състезанията и щафетата бяха раздадени награди.

Ученическите игри по лека атлетика

На 01.04.2017 г. се проведе областен кръг от Ученическите игри за 2016/2017 учебна година по лека атлетика. Победителите от общинските състезания при юноши и девойки VIII-X клас от СУ "Нешо Бончев" се представиха достойно и спечелиха с убедителна победа над отбори от гр. Пазарджик и Белово. Предстои им участие в зонално състезание на 23.04. в гр. Пловдив, където ще премерят сили с най-добрите от Пловдивска област.

E-book srecommended! Книгите, които ни препоръчват нашите гимназисти - интердисциплинарен урок с прилагане на Новите технологии

На 28.03.2017 г., по случай Бончевите празници, в СУ „Нешо Бончев“ се проведе конкурентно събитие „Imaginaerum“, представящо любимите книги на учениците. Организатор на събитието бе  госпожа Силвия Бобекова с участието на 10 и 11 клас. Всеки участник бе подготвил кратък клип на английски език, чрез който представи негова любима книга. Сред любимите автори на гимназистите се нареждат Чарлз Дикенс, Дж. Р. Р. Толкин, Стивън Кинг, Агата Кристи и много други.  Презентациите бяха достойно оценени от публиката и трите най-харесани клипа бяха наградени.

Учениците от СУ „Нешо Бончев“ напомнят, че независимо дали книгите са в електронен вариант или не, всяка една от тях е приключение, което си заслужава да бъде изживяно.

„Четящият човек живее хиляди животи преди да умре. Този, който не чете, живее само един.“ – Джордж Мартин

Гимназистите от СУ "Нешо Бончев" Панагюрище превърнаха класната стая в кино-зала и представиха "E-Books recommended! " Бончевци ни препоръчаха предпочитаните книги за тийнеджъри във кратка филмова версия. Прилагането на Новите технологии е предизвикателство за тийнейджърите и служи като катализатор за младите читатели.

Трейл

Състезание по ИТ

В рамките на Бончевите празници в СУ "Нешо Бончев" се проведе третото поредно училищно състезание по информационни технологии. Организатор е клубът по роботика "The Unicorns".

По традиция в началото бяха представени интересни факти от ИКТ сферата. За най-знаещите и смелите имаше (вкусни) награди.

Състезанието беше реализирано в два независими кръга. Първиият се състоеше в решаване на онлайн тест. Въпросите в него бяха разпрделени за три възрастови групи: начален, прогимназиален и гимназиален етап.

Втори кръг беше присъствен. На участниците бе дадена възможност да създадат модел на мозайка с използване на непознат за тях софтуер.

Pages

Новините от СУ "Нешо Бончев"

Днес, с НВО по български език на четвърти клас, сложихме началото на „месеца на матурите“. Следват „матурите“ на седмокласници. Заедно с тях ще преминат и истинските матури – ДЗИ на зрелостниците ни.

Коментирано: 0

На 27.04.2017 г. в градски парк на гр. Панагюрище се проведе Общински пролетен крос в чест на 141 годишнина от Априлското въстание.

Коментирано: 0

На 25 април се проведе интердисциплинарен урок „Русия – страна на контрастите“, чрез който учениците от 10а клас умело интегрираха в едно знания и умения от различни области на образованието – география, руски език и информационни технологии.

Коментирано: 0

Отлично представяне на лекоатлетите ни! На 23.04.2017 г. в гр. Пловдив се проведе зонален кръг от Ученическите игри за 2016/2017 г. по лека атлетика.

Коментирано: 0

 П О К А Н А

Уважаеми седмокласници!

Коментирано: 0

Отборът ни по роботика и програмиране The Unicorns спечели второ място в категорията за студенти на провелото се на 06.04.2017 състезание по сглобяване и борба с роботи за ученици от 8-ми клас до 12-ти клас, както и

Коментирано: 0

ФУТБОЛ - Vа кл., VIв кл.,VIIа кл., IXа кл., Xв кл., XIб клас

Коментирано: 0

На 01.04.2017 г. се проведе областен кръг от Ученическите игри за 2016/2017 учебна година по лека атлетика.

Коментирано: 0

На 28.03.2017 г., по случай Бончевите празници, в СУ „Нешо Бончев“ се проведе конкурентно събитие „Imaginaerum“, представящо любимите книги на учениците. Организатор на събитието бе  госпожа Силвия Бобекова с участието на 10 и 11 клас.

Коментирано: 0

В рамките на Бончевите празници в СУ "Нешо Бончев" се проведе третото поредно училищно състезание по информационни технологии. Организатор е клубът по роботика "The Unicorns".

Коментирано: 0