Новините от СУ "Нешо Бончев"

Учениците от 3.б клас с класен ръководител Г. Милска днес получиха своите сертификати за участие в квалификационния кръг на Kings олимпиади.

 

Уважаеми родители и гости,

На 19 и на 20 декември е благотворителният Коледен базар на СУ "Нешо Бончев". Средствата от него ще бъдат дадени за 5 хронични болни деца, в затруднено материално положение. Те са наши ученици.

Нека бъдем съпричастни и добри! Коледа е.

На 12 .12.2022 г.,учениците от 3. а клас от групата за ЗИ „ Малки еколози”, посетиха ДЦВХУ „Св. Козма и Дамян” и Дневен център за деца с увреждания "Дъга".   – Панагюрище. Възпитаниците на г-жа Добрева, зарадваха  малчуганите  и хората от третата възраст, като изнесоха кратка програма, посветена на предстоящите Коледни и Новогодишни празници, поднесоха подаръци и ръчно направени картички. Посланията им бяха различни, но те са насочени към едно – да накарат децата и възрастните хора  да почувстват  магията на Коледния дух.

Ученичките  Анастасия  Поптолева и Нидар Зауи, получиха от децата и младежите от ДЦДМУ „Дъга” и целия екип благодарност за направените от тях лични парични дарения. Със своята чистосърдечност и инициатива, двете момичета показаха , че чудеса по  Коледа се случват. 

Денят беше много емоционален за всички. 

За спомен от срещите, учениците от групата за ЗИ получиха коледно пано и картина направени от хората ползващи услугите на двата центъра.

, ,

Десето юбилейно издание на международния турнир „Математика без граници“ се проведе през месец октомври. В него взеха участие 24 страни с участници на възраст от 7 до 18 години.

, ,

На 17 ноември честваме Международния ден на ученика. За да го отбележим подобаващо, по идея на УС на  СУ “Нешо Бончев”, се проведе Ден на ученическото самоуправление. Участие взеха класовете от прогимназиален и гимназиален етап. Учениците влязоха в ролята на учители по различните учебни предмети. Те поеха и постовете на директор, зам. директори, почистващ персонал, охрана, психолог и медицинска сестра.

, ,

Обучението на тема "Организация на учебния процес по модел 1:1" ще се проведе на 29 и 30.10.2022 г., от 09:30 до 16:30 часа (и в двата дни) в училище. Фирмата, която организира обучението е Център за творческо обучение.

В периода 16.09-18.09.2022 г. ученици от IX, X и XI клас на СУ "Нешо Бончев" гр.Панагюрище взеха участие в обучение на тема "Превенция на кибертормоз и злоупотреби онлайн, дезинформация и разпространение на фалшиви новини сред младите хора". Събитието се проведе в гр.Благоевград по проект "Ти знаеш. Ти можеш" под патронажа на Министерството на младежта и спорта с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г. 
, ,

Днес, 24.08.2022год., в

Днес, 24.08.2022год., в

Списъци с учебниците за учебната 2022/2-23 година - Изтегли

Съгласно разпоредбите на чл.10а и чл.10б от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД), на семействата, чиито деца са записани в първи клас/в осми клас на държавно или общинско училище, се отпуска еднократна помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година, когато децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.

График за провеждане на сесията за поправителните изпити в септемврийска сесия 2021-2022 учебна година за учениците V – ХІ клас, както следва:

 

Новинка

Честитооооо!

Малките Бончевци от VIа клас получиха своите първи сертификати за английски език от Britanica Cambridge - Young Learners! 

Любомира Велева, Денислав Начев, Тимона Трахнова и Дара Маслева, поздравления! 
Вие се представихте чудесно; доказахте, че можете да ползвате английски език на ниво А1! Нека жаждата за израстване не стихва! През изминалата учебна година се трудихте упорито, въпреки Ковид и ОРЕС предизвикателствата! Затова днес си берете плодовете - Кеймбридж сертификати!    
Желаем ви здраве, вяра в себе си и ентусиазъм, за да продължите да се катерите по стълбичката нагоре и да отваряте врати към нови хоризонти! 
Благодарим и на родителите, които подкрепиха своите деца!