Новините от СУ "Нешо Бончев"

 

 

На 1 декември всяка година отбелязваме Световния ден за борба със СПИН. По традиция в СУ „Нешо Бончев“ на този ден показваме съпричастието си с различни инициативи и дейности. Тази година организирахме и проведохме следните мероприяти

От 23 до 26 ноември в Пловдив се проведе четиридневен фестивал на науката. Общата програма беше с над 50 събития за всички възрасти. Организатори бяха Фондация “Университет за деца” и Фондация “Красива наука”

По време на този  Първи Пловдивски фестивал на науката се проведе и Първият Регионален технологичен форум "Инженери в действие" - Пловдив.

, ,

В провелия се на 14.10 и 15.10.2023г. турнир по футбол "ЗА МАЛКИТЕ И ГОЛЯМАТА ИГРА" отборите на СУ "Нешо Бончев" заеха:

3-4 клас - ІІІ място. Станислав Гущеров получи индивидуална награда за голмайстор.

5-6 клас - ІV място

7-8 клас - І място. Иван Пашов спечели индивидуална награда за голмайстор.

, ,

1. Критерии за допускане до класиране на ученици за получаване на стипендии:

1.1. По чл. 4, ал.1, т.1 от Постановлението

ЗАПОВЕД № 31 от 15.09.2023г.

 

На основание чл. 259, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование и чл. 6, ал.ал.1, 4 и 5 от Наредба № 10/01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование и решение на ПС на училището – Протокол №27/14.09.2022г.

Днес, 28.08.2023год., в 10:30 ч.

Днес, 28.08.2023год., в 10:30 ч.

Днес, 23.08.2023год., в 14:00 ч.

С голяма радост споделяме, че СУ "Нешо Бончев" е включено във второто издание на образователната програма "Учим заедно". Тази програма е насочена към развитие на социално-емоционални компетентности и уменията за саморегулирано учене на учениците от 5. до 7. клас. Програмата се реализира с подкрепата на Фондация “Америка за България”, “Институт за изследвания в образованието” и сайта Prepodavame.bg.

На 17 юли 2023 година, 14 учители от нашия екип преминаха успешно обучението, за запознаване с основите на саморегулираното учене и анализа на данните от анкета, попълнена от учениците. Целта беше учителите да разберат какви са специфичните нужди на учениците и как да насочат дейностите по проекта за по-ефективно развитие на тези умения през учебната година.

, ,

График за провеждане на лятна изпитна сесия за ученици в СФО и поправителна сесия - юни за учениците, получили слаби оценки или такива с неоформен срочен успех по предмети от ІІ-ри учебен срок, както следва:

А. За ученици в СФО (самостоятелна форма на обучение) и поправителни изпити за  годишно оценяване:

СУ „Нешо Бончев“

организира:

Пробни изпити за НВО – VII клас

БЕЛ – 31.05.2023 г. /сряда/ от 14:30 часа

Математика - 02.06.2023г. /петък/ от 14:30 часа

Таксата за всеки от изпитите е 5.00 лв.

ПОКАНА

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

Екипът на СУ "Нешо Бончев" Ви кани на нашата
първа родителска среща, която ще се състои
на 10.05.2023 г. (сряда) от 17:30 ч.
в основната сграда на училището.

Очакваме Ви!

Очакван и заслужен успех за Петя Гърнева, ученичка от 7в. клас в СУ "Нешо Бончев". Петя се е справила с най-висок резултат на областния кръг и ще представи област Пазарджик на националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации. От 28 до 30 април в Свиленград, тя ще премери сили с най-добрите млади историци от страната. Успехът на Петя не е изненада. През последните три учебни години тя се явява на олимпиадите по основни общообразователни предмети и винаги е в челната тройка. Постоянство, упоритост, любознателност, скромност и деликатност са само част от качествата, които притежава седмокласничката. 

Пожелаваме на Петя и на нейния учител по история, г-н Иван Митовски, успешно представяне в Свиленград и класиране сред първите!

,

Отборът на СУ”Нешо Бончев” стана победител в общинския кръг на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“

На 6-ти април беше проведен общинският кръг на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“. В надпреварата се включиха представители на ОУ „Проф. Марин Дринов“ и СУ „Нешо Бончев“. Състезанието премина в три кръга, в които отборите решаваха тест листовки, отговаряха на въпроси от викторина и се справяха с практически задачи, свързани с констатиране на неизправности на велосипед, подреждане на пъзели с пътни знаци, действия за оказване на първа долекарска помощ при ПТП. В него учениците от отбора на  СУ „Нешо Бончев“  Елица Узунова - 5.б, Иван Раленеков - 5.в, Инеса Скачкова - 6.б и Преслав Колев - 7.ас ръководител Стефан Дошков показаха отлични познания по безопасност на движение по пътищата и ще представляват община Панагюрище в областния кръг на Националната викторина в град Пазарджик.

 

, ,

Новинка

Честитооооо!

Малките Бончевци от VIа клас получиха своите първи сертификати за английски език от Britanica Cambridge - Young Learners! 

Любомира Велева, Денислав Начев, Тимона Трахнова и Дара Маслева, поздравления! 
Вие се представихте чудесно; доказахте, че можете да ползвате английски език на ниво А1! Нека жаждата за израстване не стихва! През изминалата учебна година се трудихте упорито, въпреки Ковид и ОРЕС предизвикателствата! Затова днес си берете плодовете - Кеймбридж сертификати!    
Желаем ви здраве, вяра в себе си и ентусиазъм, за да продължите да се катерите по стълбичката нагоре и да отваряте врати към нови хоризонти! 
Благодарим и на родителите, които подкрепиха своите деца!