Новините от СУ "Нешо Бончев"

ЗАПОВЕД № 1304/ 11. 05. 2022г.

На основание чл. 259, ал. 1 и чл. 40, ал.5 от наредба № 11/1.09.2016г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците и във връзка с чл.123, ал.1 от ЗПУО, чл. 33, т.1, чл. 34, ал.1, ал.5, ал.8, чл. 40 и чл. 41 от същата наредба и доклади на класните ръководител на ХІІ клас за учебната 2021/2022г.

Мили колеги,

Честит празник, какъвто е да е той за вас!

В прикачен файл ще намерите презентация на АЕ, изготвена екипно от VIIIв клас за Деня на Европа и възможностите на програма Еразъм+   прикачен файл

Магията на българските народни танци са вдъхновявали и вдъхновяват не един творец. От незапомнени времена присъстват в бита на българина, украсяват празниците, разведряват делниците, разиграват сърцата и сближават душите на хората. Сдържани и спокойни, достолепни и  грациозни, темпераментни и енергични, народните танци от различните краища на България пленяват със своята магнетичност и красота на движенията...

, ,

В навечерието на най-светлите християнски празници, децата от ГЦОУД 5-6 клас в СУ "Нешо Бончев" си припомниха традициите и символиката на обредите. Всеки ученик боядиса и украси яйце, което отнесе вкъщи, за да стане част от семейния празник!

На 14 април в Градския парк се проведе пролетен крос, посветен на 146 години от от избухването на Априлското въстание. Надпреварата е организирана от ЦПЛР-Панагюрище и КЛА”Оборище”.

Целта на инициативата е да съдейства за изграждане у подрастващите на трайни навици за системни занимания с физически упражнения и спорт, да се масовизират кросовите бягания и популяризира леката атлетика сред учениците.

, ,

На 30 март в Камерна зала на Театър Дом-паметник на тържествена церемония – част от традиционните Бончеви празници, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов връчи Националната награда за литературна критика „Нешо Бончев“ за 2022 година на литературния критик и утвърден български публицист, есеист и писател Константин Еленков.

, ,

        Тържеството протече по сценария "Приказен бал" , по идея на съвременната писателка на детски произведения Златка Чардакова.

        Всички първокласници с желание и интерес влязоха в ролята на познати герои от приказки и произведения за деца.Бяха облечени в съответните костюми подготвени от родителите. Тържесвото създаде настроение както на учениците, така и на родители и гости. 

        В края на тържеството г-жа Барова поздрави първокласниците и им подари интерактивна игра.Всички получиха грамота ,,Вече съм грамотен”, енциклопедия за библиотеката в класната стая и книжки от своите родители.

 

, ,

На 29.03. бе проведена поредната инициатива по случай Бончевите празници-пролетен празник на петокласника под надслов “Пея и танцува, уча и спортувам аз-хубаво е да си в пети клас”. Интердисциплинарният проект, включващ предметите човекът и природата, музика и ФВС бе подготвен от учителите Иванка Талева, Донна Трошанова, Ангел Парпулов, преподаващи по съответните предмети и класни ръководители на петите класове. 

, ,

На 28.03 учители и ученици от 12 клас ознаменуваха Бончевите празници, премервайки за първи път сили във волейболен дуел. Състезанието беше съпътствано от много красота, спортен хъс и усмивки. Учениците играха много сърцато и борбено, но победители с 3:0 гейма излязоха отборът на учителите, които показаха висок дух и стремеж към победа. Изпълнени с емоции, състезателите си обещаха спортната им надпревара да се превърне в традиция.

, ,

На 28.03. учениците показаха радостта си чрез стихове от своите знания за буквите и техните звукове, правилата за проверка на звучни съгласни в края на думите и рими. Посрещнаха Читанката и изпратиха Буквара. Показаха, че ученето е лесно чрез решаване на упражнения в групи. Пяха песни. Чуха откъси от детски книги, които дават на човек мъдрост, вдъхновение и утеха, от по-големи ученици в V клас. Ученик и родител представиха любима прочетена книга заедно.

Празненството премина под надслов: Вече мога да чета. Книгите ни вдъхновяват“.

, ,

Новинка

Честитооооо!

Малките Бончевци от VIа клас получиха своите първи сертификати за английски език от Britanica Cambridge - Young Learners! 

Любомира Велева, Денислав Начев, Тимона Трахнова и Дара Маслева, поздравления! 
Вие се представихте чудесно; доказахте, че можете да ползвате английски език на ниво А1! Нека жаждата за израстване не стихва! През изминалата учебна година се трудихте упорито, въпреки Ковид и ОРЕС предизвикателствата! Затова днес си берете плодовете - Кеймбридж сертификати!    
Желаем ви здраве, вяра в себе си и ентусиазъм, за да продължите да се катерите по стълбичката нагоре и да отваряте врати към нови хоризонти! 
Благодарим и на родителите, които подкрепиха своите деца!