Новините от СУ "Нешо Бончев"

Съгласно разпоредбите на чл.10а и чл.10б от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД), на семействата, чиито деца са записани в първи клас/в осми клас на държавно или общинско училище, се отпуска еднократна помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година, когато децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.

Обучителек курс на тема "Компетентности в училище: умения на ХХI век в час" ще се проведе на 4 и 5 юли 2022 в кабинет №15. Обучението е вътрешноинституционално. В него е предвидено да се включат 36 педагогически специалисти.

Вижте програмата на обучението - ТУК. Обучителната организация е „Академия НИКЕ“.

 

Обучение на тема "Училище в облака: Създаване на съдържание" ще се проведе на 01.07.2022 г. и на 08.07.2022 г., от 13:00 до 19:00 часа в училище, кабинет № 13.

“Научи чрез опит” - това е мотото на няколко нестандартни часове по физика и астрономия, проведени иорганизирани през месец юни от г- жа Радка Семова.

Инструктаж НВО Х клас - Изтегли

 

Инструктаж НВО VII клас - Изтегли

 

След I класиране в СУ "Нешо Бончев" има едно свободно място за записване на ученик в I клас.

ЗАПОВЕД № 1304/ 11. 05. 2022г.

На основание чл. 259, ал. 1 и чл. 40, ал.5 от наредба № 11/1.09.2016г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците и във връзка с чл.123, ал.1 от ЗПУО, чл. 33, т.1, чл. 34, ал.1, ал.5, ал.8, чл. 40 и чл. 41 от същата наредба и доклади на класните ръководител на ХІІ клас за учебната 2021/2022г.

Мили колеги,

Честит празник, какъвто е да е той за вас!

В прикачен файл ще намерите презентация на АЕ, изготвена екипно от VIIIв клас за Деня на Европа и възможностите на програма Еразъм+   прикачен файл

Магията на българските народни танци са вдъхновявали и вдъхновяват не един творец. От незапомнени времена присъстват в бита на българина, украсяват празниците, разведряват делниците, разиграват сърцата и сближават душите на хората. Сдържани и спокойни, достолепни и  грациозни, темпераментни и енергични, народните танци от различните краища на България пленяват със своята магнетичност и красота на движенията...

, ,

В навечерието на най-светлите християнски празници, децата от ГЦОУД 5-6 клас в СУ "Нешо Бончев" си припомниха традициите и символиката на обредите. Всеки ученик боядиса и украси яйце, което отнесе вкъщи, за да стане част от семейния празник!

Новинка

Честитооооо!

Малките Бончевци от VIа клас получиха своите първи сертификати за английски език от Britanica Cambridge - Young Learners! 

Любомира Велева, Денислав Начев, Тимона Трахнова и Дара Маслева, поздравления! 
Вие се представихте чудесно; доказахте, че можете да ползвате английски език на ниво А1! Нека жаждата за израстване не стихва! През изминалата учебна година се трудихте упорито, въпреки Ковид и ОРЕС предизвикателствата! Затова днес си берете плодовете - Кеймбридж сертификати!    
Желаем ви здраве, вяра в себе си и ентусиазъм, за да продължите да се катерите по стълбичката нагоре и да отваряте врати към нови хоризонти! 
Благодарим и на родителите, които подкрепиха своите деца!