Новините от СУ "Нешо Бончев"

СУ „Нешо Бончев“

организира:

Пробни изпити за НВО – VII клас

БЕЛ – 31.05.2023 г. /сряда/ от 14:30 часа

Математика - 02.06.2023г. /петък/ от 14:30 часа

Таксата за всеки от изпитите е 5.00 лв.

ПОКАНА

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

Екипът на СУ "Нешо Бончев" Ви кани на нашата
първа родителска среща, която ще се състои
на 10.05.2023 г. (сряда) от 17:30 ч.
в основната сграда на училището.

Очакваме Ви!

Очакван и заслужен успех за Петя Гърнева, ученичка от 7в. клас в СУ "Нешо Бончев". Петя се е справила с най-висок резултат на областния кръг и ще представи област Пазарджик на националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации. От 28 до 30 април в Свиленград, тя ще премери сили с най-добрите млади историци от страната. Успехът на Петя не е изненада. През последните три учебни години тя се явява на олимпиадите по основни общообразователни предмети и винаги е в челната тройка. Постоянство, упоритост, любознателност, скромност и деликатност са само част от качествата, които притежава седмокласничката. 

Пожелаваме на Петя и на нейния учител по история, г-н Иван Митовски, успешно представяне в Свиленград и класиране сред първите!

,

Отборът на СУ”Нешо Бончев” стана победител в общинския кръг на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“

На 6-ти април беше проведен общинският кръг на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“. В надпреварата се включиха представители на ОУ „Проф. Марин Дринов“ и СУ „Нешо Бончев“. Състезанието премина в три кръга, в които отборите решаваха тест листовки, отговаряха на въпроси от викторина и се справяха с практически задачи, свързани с констатиране на неизправности на велосипед, подреждане на пъзели с пътни знаци, действия за оказване на първа долекарска помощ при ПТП. В него учениците от отбора на  СУ „Нешо Бончев“  Елица Узунова - 5.б, Иван Раленеков - 5.в, Инеса Скачкова - 6.б и Преслав Колев - 7.ас ръководител Стефан Дошков показаха отлични познания по безопасност на движение по пътищата и ще представляват община Панагюрище в областния кръг на Националната викторина в град Пазарджик.

 

, ,

На 1.04.2023 год. в град Благоевград се проведе националният кръг от олимпиадата „Знам и мога“. Националната олимпиада „Знам и мога” е интердисциплинарна и предполага изява на знания и умения, придобити чрез обучението по различни учебни предмети от началния етап на основната образователна степен. Тя съдейства за откриване на деца с високо ниво на умения за осмисляне и обобщаване на учебното съдържание.

Единственият представител от област Пазарджик, класирал се като първенец в областния кръг, беше ученикът от IV а клас  на СУ „Нешо Бончев“ Нето Стилиян Димитров.  Макар и без призово място в Благоевград, Нето се представи достойно, като демонстрира любознателност, увереност и умения за разрешаване на познавателни проблеми, изискващи високо ниво на компетентност. 

В дните, в които СУ "Нешо Бончев" отбелязва годишншна от патронния си празник, сред успехите на неговите възпитаници е това на ученичката от IХв клас Неделина Бобекова.
На националната олимпиада по география и икономика, областен кръг, тя се класира на трето място в своята възрастова група, с което потвърди широките си познания по предмета.
Пожелаваме и още по-големи успехи в бъдеще.

Николета Наплатанова от IXв клас и Петя Гърнева от VIIв клас успяха да завоюват трето и четвърто място в своите възрастови групи. Момичетата се справиха със задачи, които препънаха много техни връстници. Госпожа Талева и госпожа Семова изказват своите благодарности към ученичките за положените старания и упоритостта им . Желаят им да бъдат здрави и все така успешни!

„Буквоплет“ – по инициатива на Лайънс клуб – Панагюрище в СУ „Нешо Бончев“ се проведе състезание по правоговор и правопис. Училищният кръг премина при изключително оспорвана и дълга надпревара. Второкласниците показаха изключителни знания при изговор и правопис на трудни думи и съставяне на изречения. В общинския кръг на 25.03.20213 год. ще ни представят следните участници:

, ,

Понеделник, 20.03.2023 г.

  • 10:20 ч. Изложба на дървопластика „Природа и творчество“, фоайето на първия етаж, Марин Кушлов
  • 10:50-12:20 ч. Проучване на състава на различни марки трапезни и минерални води и влиянието им върху човешкото здраве – дейност по ИДП* „Учи, за да можеш“, кабинет №15, XIв клас

 

Вторник, 21.03.2023 г.

Критерии за получаване на стипендии през ІІ-ри учебен срок на учебната 2022/2023 г - 

Учениците от 3.б клас с класен ръководител Г. Милска днес получиха своите сертификати за участие в квалификационния кръг на Kings олимпиади.

 

Уважаеми родители и гости,

На 19 и на 20 декември е благотворителният Коледен базар на СУ "Нешо Бончев". Средствата от него ще бъдат дадени за 5 хронични болни деца, в затруднено материално положение. Те са наши ученици.

Нека бъдем съпричастни и добри! Коледа е.

На 12 .12.2022 г.,учениците от 3. а клас от групата за ЗИ „ Малки еколози”, посетиха ДЦВХУ „Св. Козма и Дамян” и Дневен център за деца с увреждания "Дъга".   – Панагюрище. Възпитаниците на г-жа Добрева, зарадваха  малчуганите  и хората от третата възраст, като изнесоха кратка програма, посветена на предстоящите Коледни и Новогодишни празници, поднесоха подаръци и ръчно направени картички. Посланията им бяха различни, но те са насочени към едно – да накарат децата и възрастните хора  да почувстват  магията на Коледния дух.

Ученичките  Анастасия  Поптолева и Нидар Зауи, получиха от децата и младежите от ДЦДМУ „Дъга” и целия екип благодарност за направените от тях лични парични дарения. Със своята чистосърдечност и инициатива, двете момичета показаха , че чудеса по  Коледа се случват. 

Денят беше много емоционален за всички. 

За спомен от срещите, учениците от групата за ЗИ получиха коледно пано и картина направени от хората ползващи услугите на двата центъра.

, ,

Десето юбилейно издание на международния турнир „Математика без граници“ се проведе през месец октомври. В него взеха участие 24 страни с участници на възраст от 7 до 18 години.

, ,

На 17 ноември честваме Международния ден на ученика. За да го отбележим подобаващо, по идея на УС на  СУ “Нешо Бончев”, се проведе Ден на ученическото самоуправление. Участие взеха класовете от прогимназиален и гимназиален етап. Учениците влязоха в ролята на учители по различните учебни предмети. Те поеха и постовете на директор, зам. директори, почистващ персонал, охрана, психолог и медицинска сестра.

, ,

Новинка

Честитооооо!

Малките Бончевци от VIа клас получиха своите първи сертификати за английски език от Britanica Cambridge - Young Learners! 

Любомира Велева, Денислав Начев, Тимона Трахнова и Дара Маслева, поздравления! 
Вие се представихте чудесно; доказахте, че можете да ползвате английски език на ниво А1! Нека жаждата за израстване не стихва! През изминалата учебна година се трудихте упорито, въпреки Ковид и ОРЕС предизвикателствата! Затова днес си берете плодовете - Кеймбридж сертификати!    
Желаем ви здраве, вяра в себе си и ентусиазъм, за да продължите да се катерите по стълбичката нагоре и да отваряте врати към нови хоризонти! 
Благодарим и на родителите, които подкрепиха своите деца!