Осмокласничката Ивана Иванова с първо място в областния кръг на Националното състезание „IT Знайко+“.
Осмокласничката Ивана Иванова от VIIIб клас заслужено спечели първо място в областния кръг на Националното състезание по информационни технологии и програмиране „IT Знайко+“.
На проведеното на 7-ми април 2024 година състезание Ивана избра да участва в категория „УЕБ“ и впечатли журито със своя проект – сайт на тема „Моето училище“. В своя сайт Ивана е представила информация за историята на училището, традиции, символи и обичаи. Проектът бе оценен от журито като отличен, което подчерта вниманието към детайлите и иновативния подход, които Ивана е избрала.
Ивана стигна до областния кръг след отлично представяне и в общинския кръг. Тя се класира на първо място сред петима конкуренти, като спечели 825 от общо 1000 възможни точки.
Състезанието „IT Знайко+“ се провежда от 2011 година с идеята за иновативно и модерно образование. Инициативата прилага модела „учене чрез правене“ и има за цел да насърчи самоизявата на децата, да ги стимулира да използват своите знания и умения при реализацията на практически проекти, както и да подпомага тяхното личностно развитие.
Ивана Иванова е прекрасен пример за това как информационните технологии могат да се използват за нещо повече от игри. Възможностите са безкрайни, а Ивана ни показа, че с правилния подход и насоченост към обучение информационните технологии и програмирането могат да бъдат също толкова увлекателни и забавни, колкото и игрите.
Следващата стъпка за Ивана е националният кръг на състезанието. От името на цялото училище й желаем успех и вярваме, че тя ще продължи да ни вдъхновява със своите постижения и иновации.